41a Marxa Passeig de la Vall del Tenes 2024

Diumenge, 29 de Setembre de 2024

( Inscripcions Obertes )

Sortida

Diumenge, 29 de Setembre de 2024
de 7:30h a 8:30h del matí
Centre Cívic de Riells del Fai.

+Veure Mapa

Recorregut i Reglament de la Marxa

3 recorreguts des de 7,5km, 12km i 18km de distància

 

+Informació

Inscripcions i Preus

Inscripcions anticipades fins el 26 de Setembre de 2024
 

+Informació

  Recorregut


41A. MARXA PASSEIG 2024, "Puig d'Olena, indret vital del Poeta", Riells del Fai (diumenge, 29 de setembre de 2024).

La Marxa Passeig, és una caminada a peu, no competitiva, de descoberta dels paisatges de la Vall del Tenes i dels Cingles de Bertí, amb la filosofia de preservar i donar a conèixer el patrimoni de corriols i camins, des de l'enclavament que ens ha donat molt de joc, tots aquests anys, que és el terme de Riells del Fai.

La Marxa Passeig, transcorre pels termes de Riells del Fai, St. Feliu de Codines i St. Quirze de Safaja. Visitem el punt més llunyà de les nostres Marxes, el Puig d'Olena, indret vital i creatiu de l'etapa final del poeta Màrius Torres (1910-1942).

NOVETAT: Enguany presentem 3 recorreguts i que caldrà escollir en el moment de la inscripció anticipada, per la diferent logística de cadascun.

Els recorreguts alternen pistes forestals, carrers dels nuclis urbans de Riells del Fai i Sant Quirze Safaja, corriols i enllaços curts d'asfalt amb encreuaments que caldrà parar atenció a les instruccions que donin els controls pertinents de l'organització.

El Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai, serà el punt de trobada i sortida esglaonada de tots els recorreguts de la Marxa Passeig, de 7:30 a 8:30 h matí, i el punt d'arribada, amb hora límit a les 14:30 h del recorregut Llarg, i les hores establertes i esmentades en els punts determinats, dels recorreguts Curt i Mitjà.

Sobre els recorreguts, com cada any, són variables en indrets i dificultats. Enguany, com hem citat, es tracta del sector d'aproximació més llunyana, el Puig d'Olena, i per tant dur en distància i desnivell.

El recorregut Llarg, el sencer, surt de Riells del Fai, enfila direcció a St. Miquel del Fai, per fer el bucle, remuntant el riu Tenes, fins al Càmping l'illa de St. Quirze Safaja, i buscant el nucli urbà d'aquest poble.
En aquest punt, cerca la balma de l'Espluga, i guanya alçada passant a prop de la casa de la Rovireta, i cap al punt àlgid i llunyà, l'antic Sanatori i actual Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) Mare de Déu del Roser-Puig D'Olena. Passat aquest punt, comença el descens, direcció, can Sants, can Cabanyals i St. Miquel del Fai, per tancar el bucle i retorn al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai. El recorregut Mitjà farà el mateix itinerari, fins a l'alçada del sanatori de Puig d'Olena, i el recorregut Curt, farà parada a la població de Sant Quirze Safaja.

Mapa Recorregut Llarg: 18,15km.

Un de Llarg, ruta sencera, circular, més dur, amb un perfil de pujada i baixada d'igual desnivell, de 18,15 km, i de 683 m de desnivell positiu, i 683 m de desnivell negatiu, de dificultat moderada, per persones avesades a caminar de 4 a 6 hores, i que ens trasllada al sector més llunyà de les rutes de la Marxa Passeig, el Puig d'Olena, i el corresponent descens al punt de partida.

Mapa Recorregut Llarg: 12,14km.

Un de Mitjà, tipus travessa, amb un perfil de pujada i poca baixada, de 12,14 km, i de 637 m de desnivell positiu i 185 m de desnivell negatiu, de dificultat més moderada, per persones avesades a caminar de 3 a 4:30 h, i que segueix el mateix traçat que el llarg, però que en el punt més àlgid, el Puig d'Olena, ofereix la possibilitat, de retorn en BUS al punt de sortida, a una hora determinada ( a les13: 15h).

Mapa Recorregut Curt: 7,55km.

> I un de Curt, tipus travessa, més assequible, amb un perfil de menys pujada i menys baixada, que els anteriors, de 7,55 km, 413 m de desnivell positiu i 153 m de desnivell negatiu, més fàcil que els dos anteriors, per persones avesades a caminar de 2 a 3 h, amb final a Sant Quirze Safaja, i retorn en Bus al punt de sortida, a una hora determinada (a les 11:30 h).

  Reglament


Reglament de la Marxa Passeig
  • 1. Lloc de trobada i sortida, és al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai.
  • 2. L'horari de sortida és de 7:30 a 8:30h matí , lloc de recollida d'acreditacions, dorsal i entrega del full de responsabilitat/autorització de Menors.
  • 3.Acreditacions: caldrà presentar un document que acrediti la persona participant i el comprovant de pagament. Les persones federades, caldrà que presentin la targeta federativa vigent.
  • 4. Novetat: hi ha 3 recorreguts de la MXP'24, Curt 7,5km, Mitjà de 12km, Llarg de 18,15km de distància. En la secció del recorregut trobareu les característiques.
  • 5. Novetat logística: Tant el recorregut Curt, com el Mitjá, tenen recollida de desplaçament en Bus fins punt d'inici amb uns horaris establerts de recollida. Es recolliran a les persones participants que han fet la inscripció pertinent.
  • 6. La inscripció només es farà individual, anticipadament i telemàticament, fins a finalitzar el dijous, dia 26 de setembre de 2024 al lloc www.uecvalltenes.com mitjançant la qual es farà el pagament (individualment) per un sistema segur per Internet facilitat per la FEEC.
  • 7. Els preus d'inscripció són els següents:
        10 Euros totes les persones menors (-18 anys).
        14 Euros persones adultes associades UEC o federades FEEC (2024).
        17 Euros persones adultes no associades UEC i no federades FEEC (2024).
  • 8. La inscripció inclou:
    * avituallaments de líquids i sòlids. Sobre els avituallaments, el llarg en disposarà de 5: el Mitjà de 4; i el Curt de 3.
    1 avituallament d'esmorzar (entrepà de botifarra o formatge, beguda, cafè).
    1 Dorsal i Obsequi de la caminada.
    controls de pas durant el recorregut.
    Assegurança d'accidents temporal pel dia de la caminada per la participació no federada.
    Desplaçament en Bus del final del recorregut Curt i Mitjá a Riells del Fai (punt d'inici de la Marxa).
    IMPORTANT: Cal dur got propi pels avituallaments.
  • 9. -El recorregut estarà degudament senyalitzat amb cintes, estaques de fusta i rètols que confirmaran la ruta a seguir (fletxa indicadora) o camí barrat (aspa).
  • 10. L'organització facilitarà a cada persona participant inscrita, un dorsal i tres clips, el qual, hauran de dur posat en una zona visible, durant tot el recorregut de la MXP '24, per facilitar les tasques organitzatives.
  • 11. L'organització no es fa responsable dels danys produïts a les persones participants o a tercers.
  • 12. Per participar en la Marxa Passeig cal estar en possessió de l’assegurança anual de la FEEC 2024 o de l’assegurança temporal per a la pròpia Marxa. Els participants que no disposin d’assegurança, l’Organització, facilitarà als participants una assegurança d'accidents temporal per a caminades, vàlida únicament amb la durada de l’activitat organitzada.
  • 13. Els Menors de 18 anys han d’anar acompanyats d’un adult responsable, i omplir en la inscripció, la corresponent butlleta d’autorització dels seus pares o tutors legals.
  • 14. Es recomana portar calçat apropiat, d’acord amb la previsió dels kms. del recorregut. Tot i que hi haurà aigua als avituallaments, es recomana portar-ne, en previsió de la calor que ens pot acompanyar aquest dia.
  • 15. L’Organització no garanteix l’evacuació en cas d’abandonament a mig recorregut, però recomana que els abandonaments es facin i es notifiquen en un control o avituallament de pas.
    L’Organització a més dels controls i avituallaments sobre el terreny, posa a disposició del participant un número de telèfon d’emergències per a qualsevol cas i que estarà imprès en el dorsal de pitrall que han de dur posats els participants de la Marxa Passeig.
  • 16. L'Organització pot canviar o modificar el traçat del recorregut de la marxa per diverses circumstàncies. En cas d'anulació es retornaran els diners menys les despeses d'inscripció de cada persona participant.
  • 17.Comporteu-vos de manera cívica amb la natura i els participants. No embruteu i dipositeu les deixalles als contenidors adients facilitats per l’Organització.
    L'Organització donarà un obsequi a tota la participació que hagi recollit deixalles trobades durant el recorregut i aportades al punt d'arribada de la MXP '24.
  • 18. IMPORTANT: Cada participant ha de dur un got de plàstic de casa.
    En els avituallaments no es donarà got, i serà necessari
    (sinó a la sortida, es pot adquirir 1 got en dipòsit, per 1 Euro).
  • 19. Per més informació, a l’e-mail de l’entitat uecvalltenes@gmail.com o al web www.uecvalltenes.com

  Inscripcions i Preus


Inscripcions per a la 41a Marxa Passeig de la Vall del Tenes

Inscripcions anticipades a través de la web de la FEEC.
Anticipades fins el dia 26 de Setembre de 2024, a través del seguent enllaç, mitjançant un sistema segur per internet facilitat per la FEEC.

Enguany presentem 3 recorreguts que caldrà escollir (LLARG, MITJÁ, CURT) en el moment de la inscripció anticipada, per la diferent logística de cadascun.



Inscriu-te

Llistat d'Inscrits

  Descarrega't l'autorització per a menors de 18 anys

 Preus

  • ANTICIPADES
  • 10 € Euros menors de 18anys.
  • 14 € Euros pels Federats de la FEEC 2024 o Socis-es de la UEC.
  • 17 € Euros per la resta de participants.
  • Els Federats de la FEEC 2024 (Caldrà presentar DNI i Targeta Federativa al recollir el dorsal).

 Inclou***********

  • (*) Avituallaments de liquids i sòlids segons el recorregut.
    Sobre els avituallaments, el llarg en disposarà de 5: el Mitjà de 4; i el Curt de 3.
  • (1) Avituallament d'esmorzar (botifarra o formatge, beguda i cafè).
  • Dorsal i obsequi de la marxa
  • Controls de pas durant el recorregut
  • Assegurança d'accidents temporal pels participants no federats.
  • Desplaçament en Bus del final del recorregut Curt i Mitjá a Riells del Fai (punt d'inici de la Marxa).
  • CAL PORTAR GOT!

Col·labora

Amb el suport de

Agraïments

als propietaris de finques privades per on passa la Marxa Passeig 2024 i
amb el suport de la Policia Local, Protecció civil i ADF de Bigues i Riells del Fai.


Organitza