40a Marxa Passeig de la Vall del Tenes 2023

Diumenge, 24 de Setembre de 2023

( Inscripcions Obertes )

Sortida

Diumenge, 24 de Setembre de 2023
de 6:45h a 8:15 del matí
Pavelló Institut de Lliçà
Avda Països Catalans 26 de Lliçà d'Amunt (davant del camp de fulbol).

+Veure Mapa

Recorregut i Reglament de la Marxa

de 16.5km de distància, 15mts. de desnivell positiu i 205mts. desnivell negatiu dificultat fàcil
 

+Informació

Inscripcions i Preus

Inscripcions anticipades fins el 21 de Setembre de 2023
 

+Informació

  Recorregut


40A. MARXA PASSEIG “A MIG TENES, PELS MARGES DEL RIU” 2023, (diumenge, 24 de setembre de 2023).

Pel diumenge, dia 24 de setembre de 2023, estem d'aniversari, no us perdeu la 40a. edició de la Marxa Passeig "A mig Tenes, pels marges del riu" 2023!!! En aquesta 40a. edició, retornem i ens apropem a un espai, el riu Tenes, en el seu tram mitjà.

Aquest manté una relació de continuïtat amb l'espai natural protegit dels Cingles de Bertí, on fem gran part dels recorreguts de la Marxa Passeig, i on el riu recull les aigües. La Marxa Passeig 2023 (MXP'23) és una caminada, no competitiva, enguany amb un recorregut lineal, tipus travessa de Riells del Fai a Lliçà d'Amunt, amb una logística diferent, de desplaçament en Bus a tenir en compte, oberta a tothom, amb una distància de 16,50 km aprox., amb poc desnivell positiu, i majoritàriament planer i en descens, amb una dificultat tècnica fàcil, i per la distància, moderada per a persones habituades a caminar entre 3 i 4 hores.

Amb la inscripció s'hi inclou 3 avituallaments, desplaçament en Bus del punt de trobada al punt de sortida, assegurança obligatòria d'accidents per les persones no federades i obsequi de la Marxa Passeig. Cal dur got propi, pels avituallaments. L'organització obsequiarà la participació que hagi recollit deixalles trobades al llarg del recorregut, dipositant-les en uns punts habilitats a l'arribada. L'objectiu de la MXP '23, és la de conèixer i respectar el tram mitjà del riu Tenes, resseguint-lo riu avall, i en l'ordre de pas pels termes de Riells del Fai i Bigues, Santa Eulàlia de Ronçana i Lliçà d'Amunt, exceptuant el terme de Lliçà de Vall, comprès en la delimitació del concepte tram mitjà del riu Tenes, escurçant-la, per raons de distància total.

L'eix principal del recorregut, com hem dit, és el riu Tenes i els seus marges, emprant gran part del tram mitjà del traçat del camí fluvial del Tenes, que apropa a les persones a la natura, convertint-lo en un espai que permet la relació d'un esbarjo d'esport i de salut, amb el coneixement i seguiment de l'estat geològic, històric, cultural, natural i faunístic..., a partir d'un seguit de corriols i camins al seu pas, de tota mena (ramaders, senders d'interès local, senders homologats PR -C's i GR, voreres de carrers, etc.); passos de rocs i passeres que permeten el canvi de marge pel riu i superar alguns dels seus torrents que hi aboquen les aigües; el pas inferior de les carreteres principals de la zona a través dels ulls dels respectius ponts robustos, de construcció seguint un mateix patró característic que barreja enginyeria i arquitectura, i que han suportat "rierades" importants; en un entorn ecològic lligat a l'aigua (torrents, fonts, surgències, mines, depuradores de sanejament d'aigües, etc.) revalorat i que compleix funcions de connector ecològic entre la plana de la vall i la de muntanya, relaciona i acull una biodiversitat de bosc de ribera, flora i fauna concreta a preservar, i observant el que dèiem d'interès anteriorment, conviu i té mostres d'un paisatge i patrimoni històric per la gent que hi vivim, voltat d'un món agrícola i ramader (camps de conreu, recs de regadiu, rescloses, restes de molins hidràulics, basses, pous, granges, masies i masos...), una modernitat de polígons amb naus de sector industrial i sector terciari i de serveis, i un creixement urbanístic (nuclis, barris i urbanitzacions de població dispers) que modifica i afecta aquest entorn més fràgil.
Agraïm a tothom que fa possible la MXP'23. Moltes gràcies. Si us ve de gust estirar les cames per aquest territori, us hi esperem!!! Per a més informació podeu visitar http://www.uecvalltenes.com/
Organització MXP 2023

Durant el recorregut, hi haurà 2 avituallaments de líquids i sòlids, i 1 avituallament d’esmorzar (entrepà de botifarra, beguda i café).
Caldrà dur roba i calçat adequats.
IMPORTANT: caldrà dur GOT PROPI, pels avituallaments.
Apte a qualsevol persona avesada a caminar de 3 a 4 hores, i no hi ha cap pas complicat.

Mapa

  Reglament


Reglament de la Marxa Passeig
 • 1. lloc de trobada i sortida, és el Pavelló de l'Institut de Lliçà, Av. dels Països Catalans, 26 de Lliçà d'Amunt (davant del camp de futbol municipal).
 • 2. L'horari en aquest punt de convocatòria, és de 6:45 a 8:15 h matí , lloc de recollida d'acreditacions, dorsal i entrega del full de responsabilitat/autorització de Menors, i per ordre, desplaçament en BUS al punt de sortida, a Riells del Fai
  IMPORTANT, ser-hi d'hora, per facilitar les tasques organitzatives.
  Hi haurà habilitat espai d'aparcament al voltant del Pavelló de l'Institut de Lliçà, punt de trobada, sortida i arribada per a tota la participació.
 • 3.Acreditacions: caldrà presentar un document que acrediti la persona participant i el comprovant de pagament. Les persones federades, caldrà que presentin la targeta federativa vigent.
 • 4. El recorregut de la MXP '23 és de 16,50 km de distància, amb 15 m de desnivell positiu i 205 m de desnivell negatiu. Recorregut per camins i corriols, majoritàriament planers i en descens, resseguint el riu Tenes, assequible per moltes persones habituades a caminar de 3 a 4 hores.
 • 5. Novetat logística: El desplaçament en Bus, des del punt de trobada (Institut de Lliçà) al punt de sortida (plaça can Viaplana de Riells del Fai). La sortida serà esglaonada, per ordre d'arribada del Bus. Es preveu tancar l'horari de sortida a les 9 h matí.
  L'arribada de la MXP '23, és el mateix punt de trobada, a l'Institut de Lliçà. L'horari de tancament de l'arribada és a les 14:30 h.
 • 6. La inscripció només es farà individual, anticipadament i telemàticament, fins a finalitzar el dijous, dia 21 de setembre de 2023 al lloc www.uecvalltenes.com mitjançant la qual es farà el pagament (individualment) per un sistema segur per Internet facilitat per la FEEC.
 • 7. Els preus d'inscripció són els següents:
  10 Euros totes les persones menors (-18 anys).
  12 Euros persones adultes associades UEC o federades FEEC (2023).
  15 Euros persones adultes no associades UEC i no federades FEEC (2023).
 • 8. La inscripció inclou:
  2 avituallaments de líquids i sòlids.
  1 avituallament d'esmorzar (entrepà de botifarra o formatge, beguda, cafè).
  1 Dorsal i Obsequi de la caminada.
  2 controls de pas durant el recorregut.
  Assegurança d'accidents temporal pel dia de la caminada per la participació no federada.
  Desplaçament en Bus de Lliçà d'Amunt (punt de trobada) a Riells del Fai (punt de sortida de la Marxa).
  IMPORTANT: Cal dur got propi pels avituallaments.
 • 9. -El recorregut estarà degudament senyalitzat amb cintes, estaques de fusta i rètols que confirmaran la ruta a seguir (fletxa indicadora) o camí barrat (aspa).
 • 10. --L'organització facilitarà a cada persona participant inscrita, un dorsal i tres clips, el qual, hauran de dur posat en una zona visible, durant tot el recorregut de la MXP '23, per facilitar les tasques organitzatives.
 • 11. --L'organització no es fa responsable dels danys produïts a les persones participants o a tercers.
 • 12. Per participar en la Marxa Passeig cal estar en possessió de l’assegurança anual de la FEEC 2023 o de l’assegurança temporal per a la pròpia Marxa. Els participants que no disposin d’assegurança, l’Organització, facilitarà als participants una assegurança d'accidents temporal per a caminades, vàlida únicament amb la durada de l’activitat organitzada.
 • 13. Els Menors de 18 anys han d’anar acompanyats d’un adult responsable, i omplir en la inscripció, la corresponent butlleta d’autorització dels seus pares o tutors legals.
 • 14. Es recomana portar calçat apropiat, d’acord amb la previsió dels 16.60 kms. del recorregut. Tot i que hi haurà aigua als avituallaments, es recomana portar-ne, en previsió de la calor que ens pot acompanyar aquest dia.
 • 15. L’Organització no garanteix l’evacuació en cas d’abandonament a mig recorregut, però recomana que els abandonaments es facin i es notifiquen en un control o avituallament de pas.
 • 16. L’Organització a més dels controls i avituallaments sobre el terreny, posa a disposició del participant un número de telèfon d’emergències per a qualsevol cas i que estarà imprès en el dorsal de pitrall que han de dur posats els participants de la Marxa Passeig.
 • 17.Comporteu-vos de manera cívica amb la natura i els participants. No embruteu i dipositeu les deixalles als contenidors adients facilitats per l’Organització.
  L'Organització donarà un obsequi a tota la participació que hagi recollit deixalles trobades durant el recorregut i aportades al punt d'arribada de la MXP '23.
 • 18. IMPORTANT: Cada participant ha de dur un got de plàstic de casa.
  En els avituallaments no es donarà got, i serà necessari
  (sinó a la sortida, es pot adquirir 1 got en dipòsit, per 1 Euro).
 • 19. Per més informació, a l’e-mail de l’entitat uecvalltenes@gmail.com o al web www.uecvalltenes.com

  Inscripcions i Preus


Inscripcions per a la 40a Marxa Passeig de la Vall del Tenes

Inscripcions anticipades a través de la web de la FEEC.
Anticipades fins el dia 21 de Setembre de 2023, a través del seguent enllaç, mitjançant un sistema segur per internet facilitat per la FEEC.


Important: Cal ser puntual per al desplaçament del bus en el lloc de sortida


Inscriu-te

Llistat d'Inscrits

  Descarrega't l'autorització per a menors de 18 anys

 Preus

 • ANTICIPADES
 • 10 € Euros menors de 18anys.
 • 12 € Euros pels Federats de la FEEC 2023 o Socis-es de la UEC.
 • 15 € Euros per la resta de participants.
 • Els Federats de la FEEC 2023 (Caldrà presentar DNI i Targeta Federativa al recollir el dorsal).

 Inclou

 • (2) Avituallaments de liquids i sòlids.
 • (1) Avituallament d'esmorzar (botifarra o formatge, beguda i cafè).
 • Dorsal i obsequi de la marxa
 • Assegurança d'accidents temporal pels participants no federats.
 • Desplaçament en Bus de Lliçà d'Amunt (punt de trobada) a Riells del Fai (punt de sortida de la Marxa)
 • CAL PORTAR GOT!

Col·labora

Amb el suport de

Agraïments

als propietaris de finques privades per on passa la Marxa Passeig 2023 i
amb el suport de la Policia Local, Protecció civil i ADF de Bigues i Riells, Santa Eulalia de Ronçana i Lliçà d'Amunt.


Organitza